Pieni tarina juustosta ja luottamuksesta

Tämä on pieni tarina juustosta ja luottamuksesta. Siinä se eilen köllötti, ihanasti hikoileva Maasdam-juuston pala virolaisen kauppiaan tiskillä Taulumäen torin syysmarkkinoilla Varkaudessa. Iloinen mieskauppias maistatti erilaisia juustoja, mutta tahdoin vain Maasdamin. Pian se oli paketissa.

Kun tuli maksun aika, selvisi, ettei pankkikortti käy. ”Älä huoli. Ota juusto ja tule huomenna maksamaan, jos kuljet tästä ohi,” kauppias sanoi. Olin häkeltynyt luottamuksesta ja lupasin ehdottomasti palata. Marssin siltä istumalta pankkiautomaatille ja palasin rahan kanssa.

”Kylläpä päivä kului nopeasti”, mies totesi, otti maksun leveä hymy kasvoillaan, antoi vielä juustosta kivan alennuksen ja toivotti mukavaa päivän jatkoa. Mikä palvelu ja luottamus! Tätä juustokojua en takuulla ohita seuraavilla markkinoilla. Maasdamissa on muuten mahtava maku, ja kauppiaan iloiset silmät tekivät minutkin iloiseksi koko päiväksi.

#syysmarkkinat #juusto #luottamus #hyvämieli #visitvarkaus #toimittaja #tarinantekijä #vuokkoviljakka